15 причин обрати Laravel для розробки сайту

15 причин обрати Laravel для розробки сайту

У пошуку найкращої платформи для створення нестандартних вебпроєктів вибір багатьох припадає на Laravel. Чим такий цікавий цей безплатний PHP-фреймворк та в чому причина зростання його популярності?

У статті пропонуємо свій погляд на те, як Laravel допомагає розв’язувати проблеми онлайн-бізнесу та в яких випадках він дійсно буде оптимальним вибором.

А замовити розробку на Laravel ви можете безпосередньо тут!

Що таке Laravel

Laravel (Ларавел) – це безплатний Open Source (з відкритим вихідним кодом) PHP-фреймворк загального призначення.

Після появи у 2011 році, він стрімко набирає популярність і продовжує утримувати провідні позиції як серед розробників, так і серед реальних та потенційних власників вебпроєктів. Це обумовлено чималим переліком крутих переваг фреймворку.

розробка сайтів на Laravel

Універсальність за 100 % індивідуалізації

На цій характеристиці вам, імовірніше, наголосить менеджер, коли буде розповідати про головні переваги фреймворку. Насправді, майже кожен розробник CMS декларує аналогічну перевагу.

У чому ж відмінність?

Універсальність CMS – це водночас плюс та мінус. Ви можете прокачати на ній проєкт будь-якого типу та призначення – від новинного порталу до інтернет-магазину. Але за це доведеться сплатити істотну ціну. Йдеться не лише про гроші (хоча і про них теж), а ще і про те, що разом з CMS ви отримаєте «з коробки» безліч інструментів, модулів, скриптів, які з високою ймовірністю вам ніколи не знадобляться, проте будуть постійно споживати ресурс.

Якщо ми говоримо про Laravel, то універсальність виявляється дещо іншою, на фреймворку розробляються без застережень будь-які проєкти. Можливості та функціональність компілюються або створюються індивідуально. У підсумку – нічого зайвого. Утилітарність, якою вона є.

Цей підхід зумовлює дві істотні переваги Laravel.

Немає меж

Власник сайту не обмежений у можливостях та функціональності проєкту на фреймворку.

Що б вам не казали продажники, використання CMS за умови постійного зростання вебресурсу в майбутньому неминуче призведе до зіткнення з обмеженнями системи. Тямущі розробники зможуть їх обійти або щось ще придумати, щоби втілити потрібну замовнику функціональність. Але це складно та проблемно, отже недешево й не завжди в межах ідеології CMS.

Розробка на Laravel дає змогу уникнути цих проблем. Проєкт легко масштабується в необхідному напрямі. З фреймворком доступні абсолютно будь-які впровадження: складні функції, сервіси. Усі ці нові можливості додаються в межах логіки фреймворку, без потреби обходити закладені спочатку обмеження.

Читайте також:

Як вибрати CMS для інтернет-магазину

Кастомізація у всьому

Оновити дизайн? Замінити фільтри або систему пошуку на сайті? Налаштувати під себе найзручнішу адмінку? Так, усе це, безумовно, можливо з Laravel.

Кастомізація проєкту на CMS головно обмежується логікою системи. Ще складніше персоналізувати сайт, на якому впроваджено готові рішення. Але цих обмежень немає під час використання PHP-фреймворку. Річ у тому, що навіть готові пакети створені так, що їх можна повністю розібрати та зібрати, використовувати з них лише необхідне.

Та коли мова зайшла про готові рішення, звернемо увагу й на них.

Різноманітність готових пакетів

Наповнити ресурс потрібними функціями допомагають пакети – аналоги модулів в CMS. Бібліотека встановленого ПЗ перебуває у вільному доступі. Автори постійно працюють над розвитком та підтримкою, тому знайти перевірене часом готове рішення, яке оптимально підійде під вимоги бізнесу, взагалі не проблема.

Згадаймо попередній пункт, усі вони підлаштовуються під унікальні потреби певного проєкту.

Безпека

Фреймворк захищає вебресурси від двох основних небезпек у мережі

  • XSS-атаки (міжсайтовий скриптинг);
  • SQL-ін’єкції.

Потенційно небезпечні html-теги екрануються та виводяться екранованим рядком чистого тексту, який неможливо виконати.

Власна ORM (технологія взаємодії з базою даних шляхом надання методів API для типових операцій: вибірка, додавання, оновлення, видалення тощо) виключає передачу «сирих» SQL-запитів та нормалізує всі параметри при їхній побудові. З них видаляється все, що в теорії може нашкодити.

Висока швидкість завантаження сторінок

Цей параметр впливає на ранжування сайту в пошукових системах та на лояльність клієнтів.

Ключова особливість Laravel – управління кешуванням. За замовчуванням включений кеш на рівні файлової системи. Водночас є можливість самостійно вибирати метод зберігання об’єктів за допомогою цілої низки технологій:

  • файлове сховище на сервері – стандартні об’єкти сесій;
  • cookie;
  • Memcached
  • Redis;
  • збереження даних у БД;
  • тимчасовий PHP масив.

Вибір технологій, що зберігають дані в оперативній пам’яті сервера, дає змогу суттєво скоротити час доступу до них.

До того ж у фреймворку реалізований механізм черги процесів. Це знижує навантаження на сервер, що має критичне значення на високонавантажених проєктах.

Вбудовані механізми аутентифікації

Завдяки відкритому протоколу (схемі) авторизації OAuth, на сайті легко реалізувати вхід у персональні розділи через соціальні мережі або форми. Це економить час та спрощує процес аутентифікації.

Мовні версії

Платформа надає необмежені можливості для проєктів, що розраховані на кілька регіонів або мов. Вебресурс на Laravel може підтримувати необхідну кількість версій. Організація багатомовності не вимагає великих часових витрат.

Спільнота розробників в усьому світі

Власники проєктів на Laravel не стикаються з проблемою пошуку підрядника й переходу від одних розробників до інших, як це трапляється із запуском самописних сайтів або на спеціалізованих CMS.

Зручність програмування й широкі можливості фреймворку забезпечили швидку появу великого ком’юніті розробників. Це дає змогу знайти спеціаліста з потрібним рівнем та досвідом.

Короткі терміни розробки

Це ще один плюс, який визначається перевагами фреймворку Laravel для розробників. Будь-яка нестандартна функціональність на CMS буде вимагати потужних трудовитрат, а це час та вкладення. Фреймворк дає змогу впроваджувати лише потрібні можливості та відчутно економити на створенні вебпроєктів та їхньому доопрацюванні.

Надійна архітектура

Структура коду фреймворку відповідає популярному патерну – MVC. Його можна поділити на моделі (models), відтворення (views) та контролери (controllers).

Це перевірене часом рішення ефективної структури додатків, що відокремлює логіку від візуальної частини. MVC допомагає писати більш читабельний код та робить процес розробки комфортним, розмежовуючи дії frontend та backend розробників.

Додатковий плюс у тому, що така архітектура суттєво знижує ймовірність появи проблем після внесення виправлень у код. Шари ізольовані й не доводиться враховувати, пам’ятати або припускати численні зв’язки, які можуть бути порушені. Простіше кажучи, така модель скорочує кількість помилок.

Пошта та повідомлення

Laravel надає API та цілий набір драйверів для відправки пошти як локально, так і за допомогою хмарних сервісів, а також підтримку розсилки іншими каналами, включно з Slack та SMS.

Вбудовані валідатори та тестування

Це конструкції, які допомагають перевіряти дані на підставі готових правил. Можна створювати власні правила, повідомлення про помилки й валідатори загалом.

Такі інструменти зменшують кількість помилок у коді, підвищують надійність вебпроєкту.

У Laravel закладено механізм створення юніт-тестів на базі вбудованого тестувального фреймворку PHPUnit. Під час тестів працездатності він забезпечує можливість емуляції відвідування сторінок, а також користувацьких дій (натискання на посилання, кнопки, введення тексту і т.ін.).

Зручна й безпечна робота з базами даних

Неузгоджені зміни в БД легко призводять до порушення роботи вебпроєкту. Особливо ця проблема актуальна за умови групової розробки. Технологія міграцій, реалізована в Laravel, має на меті виключити труднощі з використанням та оновленням даних.

Файли міграції – це своєрідний таймлайн створення й редагування таблиць. Вони містять структуру цих таблиць або її зміни. Така модель забезпечує безпечну роботу з базою: оновлювати, відкочувати виправлення, додавати та видаляти частини, проводити інші операції з даними.

Планування запуску завдань

Власний планувальник фреймворку створений для гнучкого управління розкладом виконання систематичних дій. Водночас розробнику не потрібно генерувати безліч екземплярів Cron.

Як висновок

Уважний читач, ймовірно, помітив, що кілька останніх переваг є важливими не для потенційного власника сайту, а для розробників. Але якщо ці особливості фреймворку дають змогу оптимізувати час на реалізацію проєкту, скоротити ймовірність виникнення помилок, то вони на 100 % корисні й бізнесу, для якого призначений вебресурс.

Laravel – це потужний PHP-фреймворк для створення вебсайтів та сервісів із необмеженими можливостями.

Він бездоганний для нестандартних проєктів, а також тих, що напевно будуть рости та масштабуватися. Однак гнучкість та значний спектр можливостей роблять його відмінним вибором також для сайтів із класичною функціональністю.

Послуга

Розробка сайтів на Laravel

Давайте обговоримо ваш проєкт